Κυριακή, 24 Αυγούστου 2008

Γλύκισμα,με πεπόνι,καρπούζι και άρωμα....τζίντζερ


ένα δροσιστικό γλυκό για το καλοκαίρι.

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. ψίχα από καρπούζι, χωρίς κουκούτσια
450 γρ. ψίχα από μηλοπέπονο
450 γρ. ψίχα από πράσινο, μακρόστενο πεπόνι
1 κομμάτι ρίζα τζίντζερ, 25 γρ.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

225 γρ. ψιλή ζάχαρη
600 ml νερό
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με μία ειδική, μικρή κουτάλα παγωτού, φτιάχνουμε μπάλες από τα δύο πεπόνια και το καρπούζι και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το σιρόπι τζίντζερ.Σε ένα κατσαρόλι δυαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το κομμάτι του τζίντζερ και αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Πετάμε το τζίντζερ και περιχύνουμε με το αρωματικό σιρόπι τις μπάλες του καρπουζιού και των πεπονιών. Τοποθετούμε και πάλι το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει καλά. Σερβίρουμε αμέσως.