Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008

Κεφτεδάκια της γιαγιάς σε σάλτσα



Υλικά για τα κεφτεδάκια

1/2 του κιλού κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι μέτριο περασμένο στον τρίφτη
2-3 φρυγανιές τριμμένες
2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ,ρίγανη
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
5 φυλλαράκια δυόσμο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πιπέρι όσο θέλετε
και.....λίγο κύμινο ,αν σας αρέσει η γεύση του .Όχι απαραίτητα.

Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί και σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια ,σε όχι πολύ μεγάλο μέγεθος.Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια ,εκτός και αν υπάρχει τηγάνι τεφάλ ,όπου δεν χρειάζεται το αλεύρωμα και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ,ελαφρά ,γιατί θα βράσουν μετά μέσα στη σάλτσα που θα κάνουμε.Βγάζουμε τα κεφτεδάκια σε πιατέλα.

Υλικά για την σάλτσα

2 κουτάκια κονκασέ.
2 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
1 ποτηράκι του κρασιού ,κρασάκι λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
ΑλάτιΠιπέρι
Ελαιόλαδο

Σε τηγάνι λοιπόν ,ρίχνουμε το ελαιόλαδο να κάψει ,μετά το σκόρδο ,τα κεφτεδάκια μας ,αμέσως το κρασάκι και αφήνουμε για 3 λεπτάκια να βράσουν μαζί .Κατόπιν την ντομάτα ,τα δαφνόφυλλα ,τη ζάχαρη και το πιπέρι.Αφήνουμε να βράσουν ,μέχρι να φύγουν τα πολλά ζουμιά από την ντομάτα.Αν θέλετε και σας αρέσει ,μπορείτε να προσθέσετε και λίγη κανέλλα στη σάλτσα.