Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008

Μελιτζάνες του χωριού


ΥΛΙΚΑ
******
1 κιλό μελιτζάνες
2 κούπες αλεύρι
4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
αλάτι ,πιπέρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι
ελαιόλαδο
νεράκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
**********
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες ,όπως στον μουσακά.Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό...ελαφρά και τις βγάζουμε σε τρυπητό ,να φύγουν τα πολλά υγρά.Ετοιμάζουμε ,έναν χυλό με τα αυγά ,το αλεύρι και λίγο νεράκι .Βουτάμε τις μελιτζάνες στο χυλό(μια-μια φέτα),και τις τηγανίζουμε ,να ροδοκοκκινίσουν .Τις απλώνουμε σε ταψί η" πυρέξ.Ετοιμάζουμε σε βαθύ μπολ ένα μίγμα από το γιαούρτι και λίγο.....πολύ.....λίγο γαλατάκι ,αλάτι και πιπέρι.Το ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε....τις μελιτζάνες.Στο τέλος ,προσθέτουμε και λίγα κομματάκια βούτυρο.

Ψήνουμε στο φούρνο ,περίπου μίση ώρα ,μέχρι να πήξει.
Το σερβίρουμε ,κυρίως......κρύο.
Έτοιμο....ελαφρύ και νόστιμο