Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008

Τυρόπιτα σουφλέ




Η αλήθεια είναι,ότι την έκλεψα από την πρωινή τηλεόραση.
Κι έτσι,είπα να την δοκιμάσω.
Για το μόνο που μετάνοιωσα,είναι οι πολλές θερμίδες που πήραμε.
Κατά τα άλλα,είναι πενανόστιμη και πανεύκολη συνταγή.
Τα υλικά είναι.....
1 πακέτο κανταίφι
1 λίτρο φρέσκο γάλα
8 αυγά
300 γρ.τυρί φέτα
300 γρ.ανθότυρο
300 γρ.γκούντα
300 γρ.κεφαλοτύρι
300 γρ.κασέρι
Μισό πακέτο μαργαρίνη
Σε λεκανίτσα,τρίβουμε όλα τα τυριά μαζί ,προσθέτουμε τα 2 αυγά και ζυνώνουμε ελαφρά,
όσο να ανακατευθούν τα υλικά.
Σε βουτυρωμένο ταψί,(το βαθύ της ηλεκτρικής κουζίνας),στρώνουμε το μισό πακέτο κανταίφι,αφού το έχουμε ξάνει,να αφρατέψει.Ρίχνουμε την γέμιση,να πάει παντού και από πάνω,στρώνουμε το υπόλοιπο κανταίφι.Κόβουμε σε κομμάτια και στην ίδια λεκανίτσα των τυριών,χτυπάμε τα 6 αυγά που μας έμειναν ,με το 1 λίτρο γάλα και περιχύνουμε,ομοιόμορφα.
Αφήνουμε το ταψί μία ώρα περίπου στο ψυγείο,για να φουσκώσει το κανταίφι και προσθέτουμε τη μαργαρίνη σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ,στους 180 βαθμούς,για 3 τέταρτα της ώρας περίπου.