Κυριακή, 24 Αυγούστου 2008

Γλύκισμα,με πεπόνι,καρπούζι και άρωμα....τζίντζερ


ένα δροσιστικό γλυκό για το καλοκαίρι.

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. ψίχα από καρπούζι, χωρίς κουκούτσια
450 γρ. ψίχα από μηλοπέπονο
450 γρ. ψίχα από πράσινο, μακρόστενο πεπόνι
1 κομμάτι ρίζα τζίντζερ, 25 γρ.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

225 γρ. ψιλή ζάχαρη
600 ml νερό
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με μία ειδική, μικρή κουτάλα παγωτού, φτιάχνουμε μπάλες από τα δύο πεπόνια και το καρπούζι και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το σιρόπι τζίντζερ.Σε ένα κατσαρόλι δυαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το κομμάτι του τζίντζερ και αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Πετάμε το τζίντζερ και περιχύνουμε με το αρωματικό σιρόπι τις μπάλες του καρπουζιού και των πεπονιών. Τοποθετούμε και πάλι το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος


ΥΛΙΚΑ

1 Ποτήρι σπορέλαιο ,αλλά ....δοκιμάστε και το βιτάμ ,(θα με θυμηθείτε...)
2 Ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
3 Ποτήρια ζάχαρη
4 Ποτήρια νεράκι......του Θεού.
2 Βανίλιες .....και......(εδώ......σας θέλω.........)
1 Φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές
2 Φλιτζάνια τσαγιού καρύδι χονδροκομμένο
το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
και φυσικά....μπόλικη κανέλλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα βαθιά ,ρίχνουμε το σπορέλαιο και το σιμιγδάλι .
Ανακατεύουμε συνεχώς ,μέχρι να πάρει το σιμιγδάλι χρώμα .Προς το τέλος ,ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού τις σταφίδες και τα καρύδια .Ανακατεύουμε λίγο...ακόμα.....(Προσοχή...στη φωτιά ,να μην είναι πολύ δυνατή).Παράλληλα ,σε μικρό κατσαρολάκι ,ετοιμάζουμε το σιρόπι ,βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη ,10΄λεπτάκια περίπου ,μετά τον πρώτο βρασμό .Προς το τέλος του βρασμού ,προσθέτουμε τις δυο βανίλιες .
Αδειάζουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι ,αφού έχουμε πρώτα χαμηλώσει τη φωτιά στο ελάχιστο .(Εδώ,χρειάζεται μεγάλη προσοχή ,γιατί πιτσιλάει και υπάρχει κίνδυνος για εγκαύματα) .Ανακατεύουμε....μέχρι να πήξει.
Έτοιμος.....ο χαλβάς!
Σερβίρουμε........με την φαντασία μας! (μην ξεχάσετε.....την κανέλλα....ε; )
Και...ασφαλώς , δεχόμαστε.......επαίνους....