Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009

Πλαστός


Για το πρωινό μας,για το απόγευματινό....γουργούρισμα,για το σχολείο,κάτι...διαφορετικό.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό αλεύρι,από καλαμπόκι.Κίτρινο...δηλαδή.
1 κιλό,σπανάκι
3 πράσα
350 γρ.περίπου φέτα
λάδι
μαργαρίνη
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτη μας δουλειά,τα λαχανικά,που θα πρέπει να τα πλύνουμε και να τα ψιλοκόψουμε,αρκετά.Θα τα βάλουμε σε μεγάλη λεκάνη,όπου θα ρίξουμε αλάτι,θα τα τρίψουμε να μαραθούν και θα τα αφήσουμε για 10 λεπτάκια,να στραγγίξουν τα υγρά τους.Στη συνέχεια,σε μεγάλο μπολ,ρίχνουμε το αλεύρι,λίγο αλάτι και νεράκι,για να κάνουμε έναν πολτό(όχι ζύμη).Προσθέτουμε σ'αυτόν,το 1/3 της φέτας,που θα έχουμε τρίψει.
Με τη μαργαρίνη,αλοίφουμε ένα αντικολλητικό,μέτριο ταψάκι,ρίχνουμε τον μισό από τον πολτό μας και πασπαλίζουμε με το άλλο 1/3 της φέτας.Προσθέτουμε το σπανάκι με τα ψιλοκομμένα πράσα,αφού τα έχουμε στραγγίξει πολύ καλά και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο 1/3 της φέτας.Κατόπιν,προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε τον πλαστό,με τον υπόλοιπο πολτό.Θα πρέπει να φροντίσουμε,να καλυφθεί το σπανάκι,καλά.Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς,μέχρι να ροδίσει.Περίπου 45-50 λεπτά της ώρας.
Κόβουμε τον πλαστό σε κομμάτια και αν θέλουμε,τον συνοδεύουμε με γιαούρτι,που ταιριάζει....πολύ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά υπέροχο & πάρα πολύ του γούστου μου!Μπράβο σου για αυτή την συνταγούλα θα δοκιμαστεί μέσα στο Σ/Κ.Περιμένω & άλλες σχετικές!καλό μεσημέρι!
Αρετή.

Λιάντα είπε...

Την καλησπέρα μου...Αρετή!
Τι όμορφο......όνομα;
Α....είναι πραγματικά,γευστικότατος ο πλαστός και τρώγεται όλες τις ώρες,γιατί δεν έχει πολλά λιπαρά.
Θα περιμένω,τις εντυπώσεις σου,Αρετή μου.
Καλό σου βραδάκι!
Λία...