Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2009

Ντομάτες τηγανητές


Ακόμη ένας μεζές για ουζάκι......
Τα υλικά,είναι ελάχιστα και εύκολα....
λοιπόν....
ΥΛΙΚΑ
5-6 Ντομάτες μέτριες,αν είναι δυνατόν αγουρωπές,η'κόκκινες αλλά σφιχτές
αλάτι
αλεύρι
λαδάκι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις κόβουμε σε φέτες,σε πάχος,περίπου ενός πόντου.Τις αλατίζουμε καλά και τις αλευρώνουμε.
Στο τηγάνι,καίμε το ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε,από τις δύο πλευρές,μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Πανεύκολο......δεν είναι;
Είναι και πολύ νόστιμο...βέβαια.
Σερβίρονται και σκέτες.Εγώ προτιμώ και λίγες πιπερίτσες τηγανιτές,για περισσότερη...γεύση
Υ.Γ.
Μπορείτε αν θέλετε,να προσθέσετε και ριγανίτσα,όπως επίσης να τις πασπαλίσετε όπως θα βγουν ζεστές,με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι,ακόμη και τυρί,φέτα....
Βάλτε και καμία ελίτσα αν έχετε στο κέντρο της ντοματούλας,για να μην ξεφεύγουμε...και από τα Ελληνικά δρώμενα....