Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009

Ρέγγα,κοκκινιστή


Μιας κι έχουμε για σήμερα φασολάδα,ας συμπληρώσουμε το μενού,μ'έναν καταπληκτικό μεζέ,που πάει με τη φασολάδα,αλλά και με .....κρασάκι.
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλη ρέγγα
1 κιλό,ώριμες ντομάτες η' 2 κουτάκια κονγκασέ
1 φλυτζάνι του τσαγιού,όχι πολύ γεμάτο,ελαιόλαδο
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού,πιπέρι,η' αν προτιμάτε μπούκοβο,ελάχιστο
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά,ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες.Τις σφίγγουμε ελαφρά,να φύγει ο σπόρος και τις κόβουμε σε φετούλες.Στη συνέχεια,τις τοποθετούμε σ'ένα τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο,το πιπέρι και τη ζάχαρη.Ανοίγουμε το μάτι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν,περίπου15-20 λεπτά της ώρας,να φύγουν τα πολλά υγρά.
Καθαρίζουμε τη ρέγγα από την πέτσα της,το κεφάλι και, την ραχοκοκκαλιά και ολα της τα κοκκαλάκια και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας της.Ρίχνουμε τα κομμάτια της στη σάλτσα που βράζει και αφήνουμε περίπου ένα δεκάλεπτο,να πάρει βράση.
Είναι φανταστικός μεζές,δοκιμάστε το.....
Υ.Γ.
Προσοχή,μην βάλετε...αλάτι,γιατί δεν θα μπορείτε να το δοκιμάσετε...μετά.