Κυριακή, 1 Μαρτίου 2009

Φάβα.....σαλάτα

Από τις μεγάλες μου......αδυναμίες.....
Ελπίζω να μείνει και τίποτε...για αύριο.

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό,φάβα κίτρινη
1 πράσο
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 λεμόνι
αλάτι
1/2 ποτήρι κρασιού,ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στραγγίζουμε τη φάβα.Σε κατσαρόλα,βάζουμε 6 φλυτζάνια τσαγιού νεράκι και αφήνουμε να πάρει βράση.Στην πρώτη λοιπόν βράση,θα πρέπει να αφαιρέσουμε τον αφρό που βγάζει η φάβα.Μόλις το κάνουμε αυτό,σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη φάβα για μία ώρα περίπου,να φουσκώσει.Στη συνέχεια,στραγγίζουμε τη φάβα από το νερό και την ξανά βάζουμε στην κατσαρόλα,με 4 φλυτζάνια τσαγιού,βραστό νεράκι.Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και το πράσο ψιλοκομμένα,το ελαιόλαδο και το αλάτι και αφήνουμε τη φάβα σε σιγανή φωτιά,προσέχοντας να μην κολλήσει.Όταν δείτε,ότι με ένα ανακάτεμα γίνεται αλοιφή,τότε σβήνετε τη φωτιά και την αφήνετε περίπου ένα τέταρτο,να τραβήξει τα υγρά.
Τη σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο,προσθέτοντας το χυμό από ένα λεμόνι,ελαιόλαδο όσο εσείς προτιμάτε και 2-3 φρεσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.Άντε......βάλτε και λίγες ελιές,για τη διακόσμηση.


2 σχόλια:

Τα μαγειρεύ-ματα είπε...

Θάρρος ή Θράσος; Δεν γνωρίζω και δεν υποψιάζομαι. Ελπίζω να με δικαιολογήστε ότι δανείστηκα τα υλικά και την φωτογραφία και στέλνω σε σας κάθε ενδιαφερόμενο ως προς την εκτέλεση. Να είστε καλά.
Τα μαγειρεύ-ματα.

Λιάντα είπε...

Την καλησπέρα μου...καλέ μου φίλε!
Ούτε το ένα,ούτε....και τ'άλλο και καλύτερα που δεν γνωρίζετε.....
Σας έχω ήδη πει,ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.....
Να είστε κι εσείς καλά και σας ευχαριστώ,για το ενδιαφέρον.
Ειλικρινά,με τιμά.....!
Καλό σας βράδυ!
Λία...