Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009

Σάλτσα πιπεριάς,αλά Λία......

Δικής μου επινόησης,που κατά λάθος βγήκε νοστιμότατη.

ΥΛΙΚΑ
5-6 πιπεριές πράσινες
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 πράσο
2 κουτάκια κονγκασέ
250 γρ.τυρί φέτα
1 κουταλιά σούπας,ζάχαρη
ελαιόλαδο (περίπου,ένα φλυτζανάκι του καφέ)
αλάτι(λίγο,γιατί είναι αλμυρό το τυρί)
ταμπάσκο η' μπούκοβο,κατά προτίμηση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους και τις κόβουμε σε ροδέλλες.Κατόπιν,πλένουμε και ψιλοκόβουμε το πράσο και σε μικρό κατσαρολάκι,ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.Προσθέτουμε τις πιπεριές και το πράσο,όσο να ροδίσουν ελαφρά.Στη συνέχεια,ρίχνουμε την ντομάτα,το σκόρδο ψιλοκομμένο,τη ζάχαρη,το αλάτι και αφήνουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά,μέχρι να μείνει με ελάχιστο ζουμάκι και να δέσει.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το καυτερό και το τυρί,τριμμένο.Αφήνουμε στο μάτι για 3-4 λεπτάκια και είναι...έτοιμη.
Με τη σάλτσα αυτή,συνοδεύουμε ότι έχει να κάνει με ζυμαρικά.
Μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένη κεφαλογραβιέρα,όπως σε κάθε ....σάλτσα ζυμαρικών.
Δοκιμάστε τη......και δεν θα χάσετε.....