Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

Ρεβιθοκεφτέδες

Στην αδελφή μου τους πρωτοδοκίμασα κι έγινε ένας από τους αγαπημένους μεζέδες της οικογένειας......

Η συνταγή λοιπόν,είναι της Έρης,με μία μικρή παραλαγή,που είναι το πράσο.
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό ρεβίθια
2 κουταλάκια του γλυκού,σόδα φαγητού
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 πράσο
Δυόσμος
Μαινδανός
πιπέρι
αλάτι
1 αυγό,για εκείνους που δεν νηστεύουν.Μπορούμε να το αποφύγουμε,απλά,εάν το βάλουμε,δένει περισσότερο η ζύμη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ,βάζουμε τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό,να φουσκώσουν.Την επομένη,αδειάζουμε το νεράκι και προσθέτουμε στα ρεβίθια τα δύο κουταλάκια της σόδας και τα αφήνουμε για μία περίπου ωρίτσα,να μαλακώσουν.Τα ξεπλένουμε πολύ καλά από τη σόδα,τα στραγγίζουμε και λίγα-λίγα,τα αλέθουμε στο μούλτι,έτσι ώστε να έχουμε έναν πολτό.Στη συνέχεια,σε βαθύ μπολ,προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοτριμμένο,το πράσο ψιλοκομμένο,τον μαινδανό και τον δυόσμο ....επίσης,το αλάτι,το πιπέρι,το αυγό ,τον πολτό και ζυμώνουμε ελαφρά.
Για το τηγάνισμα,ρίχνουμε ελαιόλαδο (αρκετό) σε αντικολλητικό τηγάνι και με ένα βρεγμένο κουτάλι σούπας(φροντίζουμε να το βρέχουμε,σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού,με νερό),παίρνουμε λίγη από τη ζύμη και την ρίχνουμε προσεκτικά στο τηγάνι.Τα ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί,πριν τα σερβίρουμε.

2 σχόλια:

big mama είπε...

Ωραία ιδέα για μεζεδάκι νηστίσιμο. Τα παιδιά μου τρώνε ρεβύθια αλλά σε κεφτέ δεν το βλέπω!

Λιάντα είπε...

Big mama.....Την καλησπέρα μου!
Σίγουρα καταλαβαίνω,ότι το καινούργιο στο τραπέζι μας,θέλει κάποιο χρόνο,για όλα τα μέλη.Εγώ πάλι,έχω ακούσει πολλούς,που δεν αγαπούν τα ρεβίθια σαν σούπα.Αντίθετα,τα κεφτεδάκια,παρέχουν μεγαλύτερη πρόκληση,κυρίως σε παιδιά.Και οι συγκεκριμένοι ρεβιθοκεφτέδες,γίνονται ιδιαίτερα τραγανοί.
Από την άλλη,θα συμφωνήσω μαζί σου,ότι εμείς οι μαμάδες,ξέρουμε από την καλή και από την ανάποδη,τις γεύσεις που αγαπά η οικογένειά μας.
Έχεις την αγάπη μου.....
Πολλά φιλάκια...
Λία...