Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2009

Ντομάτες τηγανητές


Ακόμη ένας μεζές για ουζάκι......
Τα υλικά,είναι ελάχιστα και εύκολα....
λοιπόν....
ΥΛΙΚΑ
5-6 Ντομάτες μέτριες,αν είναι δυνατόν αγουρωπές,η'κόκκινες αλλά σφιχτές
αλάτι
αλεύρι
λαδάκι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις κόβουμε σε φέτες,σε πάχος,περίπου ενός πόντου.Τις αλατίζουμε καλά και τις αλευρώνουμε.
Στο τηγάνι,καίμε το ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε,από τις δύο πλευρές,μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Πανεύκολο......δεν είναι;
Είναι και πολύ νόστιμο...βέβαια.
Σερβίρονται και σκέτες.Εγώ προτιμώ και λίγες πιπερίτσες τηγανιτές,για περισσότερη...γεύση
Υ.Γ.
Μπορείτε αν θέλετε,να προσθέσετε και ριγανίτσα,όπως επίσης να τις πασπαλίσετε όπως θα βγουν ζεστές,με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι,ακόμη και τυρί,φέτα....
Βάλτε και καμία ελίτσα αν έχετε στο κέντρο της ντοματούλας,για να μην ξεφεύγουμε...και από τα Ελληνικά δρώμενα....

Σαρδέλες σε κληματόφυλλο


Ακόμη ένας από τους σημερινούς μεζέδες,για το ουζάκι........
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σαρδέλες
1 βαζάκι κληματόφυλλα
λάδι
αλάτι
πιπέρι ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τις σαρδελίτσες μας πρώτα,στη συνέχεια τις λαδώνουμε καλά.

Φτιάχνουμε ένα μίγμα από το αλάτι,το πιπέρι και τη ρίγανη και πασπαλίζουμε πολύ καλά επίσης τις σαρδελίτσες,έτσι ώστε,κάθε τους πλευρά να μοσχομυρίσει.
Σε πιατάκι,απλώνουμε ένα-ένα τα κληματόφυλλα και τυλίγουμε σε κάθε κληματόφυλλο,μία σαρδελίτσα.Όταν τελειώσουμε,τις ψήνουμε η΄στα κάρβουνα αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα η'στο γκρίλ,αφού φροντίσουμε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Γίνονται πολύ νόστιμες,κρατούν την γεύση τους και δεν στεγνώνουν.....
Θέλει όμως,λίγη υπομονή το τύλιγμα,αλλά.......αξίζει τον κόπο......

Ταραμοκεφτέδες.....

Τα σημερινά μου μεζεδάκια,για ούζο η'τσίπουρο,μιας και μαζευτήκαμε λίγα καλά φιλαράκια....

Λοιπόν,για να μη χάνουμε χρόνο,θα ξεκινήσω...με τα:
ΥΛΙΚΑ
150 γρ.ταραμά κόκκινο
1 δεματάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
άνιθο
δυόσμο
4 φετούλες μπαγιάτικο ψωμάκι
αλατάκι όχι καλύτερα,γιατί ο ταραμάς,είναι αλμυρός
πιπεράκι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλευράκι,για το αλεύρωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ψωμάκι,να μουσκέψει.
Έπειτα,θα ψιλοκόψουμε τα κρεμμυδάκια και θα τα μαράνουμε σε τηγάνι,με τον άνιθο,τον δυόσμο και το πιπεράκι.
Σε βαθύ μπώλ,βάζουμε το ψωμάκι,αφού το στραγγίσουμε καλά-καλά,ρίχνουμε τα μαραμένα κρεμμυδάκια μας και κατόπιν,τον ταραμά.Τα ζυμώνουμε πολύ καλά,για να ενωθούν και δοκιμάζουμε,αν χρειάζεται λίγο αλατάκι.(θα πρέπει το μίγμα,να πλάθεται,όπως τα κεφτεδάκια με τον κιμά).
Στη συνέχεια,πλάθουμε τα κεφτεδάκια,τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λαδάκι.