Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009

Τα κεφτεδάκια,της Λίας....









Δικής μου επινόησης,εδώ και αρκετά ...χρόνια,τα σημερινά μου κεφτεδάκια.
Είναι αυτά,που λατρεύουν τα παιδιά μου και όλοι οι φίλοι,που έχουν δοκιμάσει.
Τα υλικά,είναι μεν πολλά,αλλά.......εύκολα,μην σας πιάνει απελπισία,πάνω απ'όλα.
Έπειτα,κάθε καλό πράγμα,έχει και το τίμημά του.......κι αυτά τα κεφτεδάκια,το....αξίζουν πραγματικά!
Λοιπόν.......έχουμε και λέμε..........
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 αυγά
1 ντομάτα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 πράσσο
1 πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλίτσα του γλυκού,ρίγανη
1/2 κουταλίτσα του γλυκού,κίμινο
1 κουταλίτσα του γλυκού κοφτή,αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας,ελαιόλαδο
Φριγανιά τριμμένη,ανάλογα.....Θα πρέπει να πλάθονται,σαν τους κανονικούς κεφτέδες
Πιπέρι
Δυόσμος
Μαινδανός
και ελαιόλαδο,για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ....στα γρήγορα,γιατί πρέπει να πάω να πάρω τους βαθμούς της μικρής μου...
Στον τρίφτη,το κρεμμύδι,την ντομάτα,την πατάτα και το σκόρδο.Κατόπιν ψιλοκόβουμε την πιπεριά.το πράσσο,τον μαινδανό και τον δυόσμο.Βάζουμε όλα αυτά σε μπώλ,προσθέτουμε και τον κιμά,τη ρίγανη,το κίμινο,το αλάτι,το πιπέρι,τα δύο αυγά,τη φριγανιά,το ξύδι,το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.....καλά.Τα πλάθουμε,
τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο,σε χαμηλ
ή φωτιά.