Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009

Λαυράκια στο grill


Καθ'ότι,η γρίπη καλά...κρατεί,που.....να βρω κουράγιο,να γράψω καμιά συνταγούλα.Δηλαδη,ούτε και για μαγείρεμα υπάρχει κέφι,ούτε μυρίζω,ούτε γεύομαι,άσε....που το δάκρυ τρέχει κορόμηλο,διότι το ιγμόριο,τα έπαιξε....το δύστυχο.
Λοιπόν,το γεύμα,είναι της Κυριακής,μιας και η οικογένεια.....είναι πλήρης και τα μεσημέρια,λειτουργεί τις ίδιες ώρες.
Λαυράκια λοιπόν και μάλιστα...ιχθυοτροφείου.Και αυτό,γιατί τώρα με το κρύο δεν βρίσκεις φρέσκο,αλλά και αν......λέω αν,τύχει να βρεις,θα το πληρώσεις χρυσάφι.
Αν μπορούσα βέβαια να βγω κι έξω στην χτιστή ψησταριά μου,θα γίνονταν περισσότερο....νόστιμα,γιατί πάντα εκεί,τα ψήνω τυλιγμένα σε αμπελόφυλλα.Εντάξει,το να ψήνει κανείς ψαράκια στο grill της κουζίνας μας,είναι...πανεύκολο και συχνό φαινόμενο.Ακόμη κι ένα μικρό παιδάκι,θα τα καταφέρει.......Έτσι λοιπόν,ας ΄φτιάξουμε τα συνοδευτικά,λίγο πιο....εντυπωσιακά.Πχ,το ξερό κρεμμύδι και ο μαινδανός που πάνε πολύ με το ψημένο ψαράκι.

Κόψτε σε πολύ λεπτές φετούλες δύο κρεμμύδια ξερά και τρίψτε τις φετούλες του κρεμμυδιού,με λίγο αλάτι και λίγο ξύδι.Τοποθετήστε σε πιατελίτσα και ψιλοκόψτε μαιδανό,που θα προσθέσετε πάνω από τις φέτες.Είναι εντυπωσιακό σαν χρώμα επάνω στο τραπέζι,όπως και πολύ γευστικό,με το ψάρι.
Στη συνέχεια,στίψτε 1,1/2 λεμόνι και χτυπήστε τον χυμό του λεμονιού,μαζί με ένα κρασοπότηρο ελαιόλαδο.Θα γίνει μία παχύρευστη σάλτσα,για να συμπληρώσει το ψαράκι.
Πηγαίνουν επίσης με τα ψαράκια και τα χόρτα,σαν σαλάτα.Εγώ έφτιαξα αντίδια αυτή τη φορά,που είναι εύκολα στο καθάρισμα και το πλύσιμο.
Το άλλο πιάτο που βλέπετε,είναι μία λιχουδιά,που την φτιάχνει ο χρυσός μου πατερούλης.Είναι πιπερίτσες "κέρατο",γεμιστές με τυράκι.Θα του ζητήσω την συνταγή και θα την καταθέσω εδώ αύριο....πλέον.
Το θεματάκι αυτό,το βάζω στην ενότητα παράπονα,γιατί είναι η γκρίνια της γρίπης αυτή και....όχι κάποια αξιόλογη...συνταγή,με ενδιαφέρον.