Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2009

Mακαρονάκι κοφτό,με γιαούρτι


Ένα ελαφρύ,εύκολο,γευστικό πιάτο,που λατρεύουν.....όλοι.
ΥΛΙΚΑ
1 πακετάκι μισού κιλού,μακαρονάκι κοφτό,χοντρό.
1/2 κιλό,γιαούρτι σακκούλας
Μισό πακέτο βούτυρο....καλό,έλεγε η μαμά μου(φρέσκο ενοούσε,ασφαλώς) ,αλλά εσείς χρησιμοποιήστε,όποιο σας αρέσει.
2 κρεμμύδια μεγαλούτσικα,ξερά
Κεφαλογραβιέρα,όση εσείς προτιμάτε
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το μακαρονάκι,σε αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε κανονικά,αφήνοτάς το στο σουρωτήρι..Κρατάμε μισό ποτήρι κρασιού,από το ζουμί,που βράσαμε το μακαρονάκι και το διαλύουμε με το γιαούρτι σε βαθύ μπώλ.Στη συνέχεια,στην κατσαρόλα που βράσαμε το μακαρονάκι,ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε αρκετά τα κρεμμύδια,αφού τα έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες.Πρεπει να ξανθίνουν πολύ καλά,για να δώσουν γεύση στα μακαρόνια.Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μακαρονάκι,ανακατεύοντας ,για να μην κολλήσει.Τέλος,προσθέτουμε και το μίγμα με το γιαούρτι.Σερβίρονται ζεστά και με τριμμένη,μπόλικη κεφαλογραβιέρα.