Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009

Μηλοτηγανίτες

Είχα κάτι μηλαράκια στη φρουτιέρα,που μ'έβλεπαν και τα έβλεπα εδώ και λίγες μέρες.Θα λείπουμε σαββατόκύριακο και τα λυπήθηκα.Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω λίγες μηλοτηγανίτες,που σαν γλυκό,τρώγονται πιο ευχάριστα.
Να σας πω λοιπόν τι θα χρειασθείτε και με τη βοήθεια του ματιού,θα πράξετε....
ΥΛΙΚΑ
4 μήλα
Ζάχαρη με το μάτι,για το πασπάλισμα
Χυμός λεμονιού
Κονιάκ
1 αυγό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Γάλα
1 βανίλια
Ελάχιστο αλατάκι
Σπορέλαιο
Κανέλα
Ζάχαρη άχνη για την εμφάνιση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα και αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο,τους σπόρους.Τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου ενός εκατοστού,ίσως και λιγότερο,τα τοποθετούμε για περίπου μισή ωρίτσα σε μπολ και τα πασπαλίζουμε ,με το χυμό του λεμονιού,το κονιάκ και τη ζάχαρη.Στη συνέχεια,ετοιμάζουμε έναν πηχτό χυλό,με το αλεύρι,το αυγό,το γάλα,τη βανίλια και ελάχιστο αλάτι.Ανακατεύουμε καλά,για να μην έχει σβόλους.Σε τηγάνι αντικολλητικό,βάζουμε το σπορέλαιο και μόλις κάψει,χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μία-μία τις ροδέλες μήλου,αφού πρώτα τις περάσουμε από τον χυλό.Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και τις τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.Τις σερβίρουμε,με λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη.


Υ.Γ.
Συγνώμη που δεν έβαλα φωτογραφία,η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα,έβγαλα,αλλά δεν ξέρω για ποιό λόγο,δεν μπορώ να την εμφανίσω εδώ,σε οριζόντια θέση.Μου βγαίνει στο πλάι και αντί για ροδέλες,φαίνονται σαν Χριστουγεννιάτικα στολίδια.
Σας την χρωστάω όμως........