Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα ......


Η Μεγάλη Εβδομάδα έφτασε και με το καλό έρχεται η Πασχαλιά .
Την Κυριακή των Βαίων ,περιμένω την οικογένεια της αδελφούλας μου από από την πρωτεύουσα κι έτσι ,θα έχω συντροφιά για τις ημέρες του Πάσχα .
Θα μου είναι πολύ δύσκολο να βρίσκω ελεύθερο χρόνο ,για να μπαίνω στη blog-γειτονιά μας ,γιατί θα τρελαθώ στις ατέλειωτες
βόλτες ,στην αγορά ,στα κουτουκάκια της Θεσσαλονίκης ,θα οργώσω σίγουρα τις κοντινές παραλίες της πόλης μας και σίγουρα ,θα κάνω αρκετά κοντινά ταξιδάκια .
Έτσι λοιπόν ,έταξα και στον εαυτό μου μία αποτοξίνωση από τον υπολογιστή μου και επίσης με την ευκαιρία ,σκέφτηκα ότι θα πρέπει να ξετετραγωνίσουν και τα ματάκια
μου ,να πάρουν επί τέλους το επιθυμητό και φυσιολογικό τους σχήμα .
Κατά τα άλλα και ……..θα μαγειρεύω και …….θα γρατζουνάω το αρμόνιό μου ,αλλά εκείνο που θα μου λείψει πάρα ….πολύ ,είναι η ζωγραφική μου και σίγουρα ……η όμορφη
παρεούλα σας .
Αισθάνθηκα την ανάγκη ,να σας στείλω λοιπόν τις ευχές μου υποχρεωτικά από τώρα .
Θα ήθελα να είστε πάνω απ’ όλα ,όλοι χαρούμενοι ,ευτυχισμένοι και υγιείς .
Να πάτε με ΠΡΟΣΟΧΗ όπου πάτε ,να έχετε καλούς δρόμους στα τυχόν ταξιδάκια σας ,γιατί κρύβουν
απίστευτες ΠΑΓΙΔΕΣ (ξέρω τι σας λέω ,από ιδίαν πείραν) .Να φροντίσετε να μην κουραστείτε πολύ εσείς οι μαγείρισσες της παρέας (γιατί κάθε χρόνο ,τάζω στον εαυτό μου ότι ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ ) .Ξέρετε ……πόσα χιλιόμετρα αντεράκια έχω πλύνει στη ζωή μου ;Πιθανόν τόσα ,όσα θα μου χρειάζονταν για να ταξιδέψω στο φεγγάρι .Πόσα ……κοκορέτσια έχω χτίσει στη σούβλα και πόσα ….κατσικάκια (τα δύστυχα ) ,μαζί μ’ αυτά κι εγώ .Πόσες φορές έχω κάτσει εκεί στην κάπνα και την τσίκνα να γυρνώ (με τον πατροπαράδοτο τρόπο) τον οβελία ;Πόσες φορές έχω πει ,Η ΜΕΣΗ ΜΟΥ …….ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ …….και πάντα ,τις ημέρες του Πάσχα ;
Ας μην κάνω άλλες ερωτήσεις ,γιατί θα γράφω μέχρι αύριο το πρωί ……..
Λοιπόν ,να περάσετε όσο μπορείτε πιο καλά ….από ποτέ !
Να χορέψετε ,να διασκεδάσετε ,να τραγουδήσετε ,να γελάσετε ,να χαρείτε με τους δικούς σας ανθρώπους !
Και θα κλείσω με τρία αποσπάσματα από τις τελευταίες επιθυμίες του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες ,που εμένα προσωπικά με συγκλόνισαν ,από εχθές που τις διάβασα .
Θα κοιμόμουν λίγο, θα ονειρευόμουν πιο πολύ, γιατί για κάθε λεπτό που κλείνουμε τα μάτια, χάνουμε εξήντα δευτερόλεπτα φως. Θα συνέχιζα όταν οι άλλοι σταματούσαν, θα ξυπνούσα όταν οι άλλοι κοιμόταν. Θα άκουγα όταν οι άλλοι μιλούσαν και πόσο θα απολάμβανα ένα ωραίο παγωτό σοκολάτα!
Αν ο Θεός μου δώριζε ένα κομμάτι ζωή, θα ντυνόμουν λιτά, θα ξάπλωνα μπρούμυτα στον ήλιο, αφήνοντας ακάλυπτο όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή μου.
Θεέ μου, αν είχα ένα κομμάτι ζωή... Δεν θα άφηνα να περάσει ούτε μία μέρα χωρίς να πω στους ανθρώπους ότι αγαπώ, ότι τους αγαπώ. Θα έκανα κάθε άνδρα και γυναίκα να πιστέψουν ότι είναι οι αγαπητοί μου και θα ζούσα ερωτευμένος με τον έρωτα.
Καλή Ανάσταση ……και Καλό Πάσχα ……!!!
Την αγάπη μου ,σε όλους σας ….!!!
Λία…