Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009

Ντιπ με αβοκάντο


Για τους φίλους που θα έρθουν ξαφνικά και δεν θέλουμε να περιδρομιάσουμε, τα ντιπ είναι μία καλή λύση ,συνδυάζοντάς τα ,πάντα με κριτσινάκια και καλό κρασάκι.
Και...όχι μόνο!
Ασφαλώς,μπορούμε να τα φτιάξουμε για οποιαδήποτε .....περίπτωση,ανάλογα με τις δικές μας προτιμήσεις.
ΥΛΙΚΑ.....λοιπόν,
2 αβοκάντο,σχετικά ώριμα
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές σούπας,μαγιονέζα
2 κουταλιές σούπας ξύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο από τη φλούδα τους,μ' ένα μαχαίρι απαλά,ώστε να μην λοιώσει.Αφαιρούμε το κουκούτσι του και τοποθετούμε την σάρκα του αβοκάντο σε κομμάτια,στο μούλτι.Αφού πολτοποιηθεί και γίνει κρέμα,προσθέτουμε το σκόρδο ,τριμμένο στον τρίφτη,το γιαούρτι,το ξύδι,τη μαγιονέζα και το αλάτι και φέρνουμε ακόμη 2-3 γυροβολιές με την έξυπνη...κουζινομηχανούλα(τι....εφεύρεση....κι αυτή!!!).Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε βαθύ μπολάκι και σερβίρουμε ,τοποθετώντας το σε πιάτο και γαρνίρουμε με κριτσίνια.........