Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009

Κοτόπουλο με κρεμμύδια και πιπεριές,στη γάστρα


ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο
1 κιλό,ξερά κρεμμύδια
1 κιλό περίπου,πιπεριές (της αρεσκείας σας)
1 κιλό,πατάτες
4 φρέσκιες και ώριμες ντομάτες
Μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Κουκουρμά
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά,το κοτόπουλο.Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τις πιπεριές σε χοντρές ροδέλες (εγώ,είχα κόκκινες Φλωρίνης,3-4 πράσινες για γέμισμα και 2 κίρινες).Και τέλος,ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.Βάζουμε όλα τα κομμένα υλικά σε λεκάνη,τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια ελαφρά.Τοποθετούμε στο κέντρο της γάστρας ,το κοτόπουλο ολόκληρο ,αφού το έχουμε αλατίσει και αλείψει με μουστάρδα.Γύρω από αυτό,αδειάζουμε τη λεκάνη με τα λαχανικά μας.Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τον κουκουρμά .Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 90 λεπτάκια περίπου.
Υ.Γ.
Αν δεν το φτιάξετε σε γάστρα,καλό είναι να βάλετε λίγο νεράκι και να το σκεπάσετε για μία ώρα με αλουμινόχαρτο και την τελευταία μισή ωρίτσα να το αφήσετε να κοκκινίσει και να πιάσει κρούστα.
Η μητέρα μου το έφτιαχνε στην κατσαρόλα,σε χαμηλή φωτιά,δίχως νερό,γιατί τα λαχανικά και ιδιαίτερα τα κρεμμύδια,βγάζουν αρκετά υγρά.
Και κάτι άλλο……
Αν το φτιάξετε για να το καταναλώσετε σε δύο μέρες,μπορείτε να βάλετε πατάτες(λιγότερες) για την πρώτη μέρα και για την επόμενη,επειδή θα έχουν περισσέψει τα κρεμμυδάκια με τις πιπεριές και το κοτόπουλο,μπορούν
να συνοδευτούν από ένα πιλαφάκι…….