Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2009

Πέννες ογκρατέν.....


Ξεκινάμε με άπειρες θερμίδες,έτσι για να μην προσγειωθούμε απότομα....από το καλοκαιράκι.
Είναι η αδυναμία της μικρής μου Κωνσταντίνας το συγκεκριμένο φαγάκι.Δεν το φτιάχνω συχνά,λόγω των πολλών θερμίδων,γι' αυτό και το τιμούμε ιδιαίτερα.....αυτές τις λίγες φορές που το φτιάχνουμε στο σπίτι.
Πρέπει βέβαια να παραδεχτούμε,ότι είναι πεντανόστιμο,μοσχομυρίζει το σπίτι και αρκετά.....εύκολο!!!
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πέννες 500 γρ.
300 γρ.γκούντα
300 γρ.ένταμ
300 γρ.παρμεζάνα
300 γρ.μπαίκον
500 γρ.κρέμα γάλακτος
3/4 κουτιού,γάλα εβαπορέ
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε πρώτα,'ολα τα τυριά σε βαθύ μπολ και ψιλοκόβουμε το μπαίκον.Στη συνέχεια,βράζουμε τις πέννες (να κρατάνε λίγο),τις σουρώνουμε και τις αδειάζουμε σε ταψάκι.Σε μικρό τηγανάκι,καίμε το βούτυρο ,σωτάρουμε εκεί ελαφρά το μπαικον και περιχύνουμε μ'αυτό,τις πέννες.Προσθέτουμε τα τυριά,τα ανακατεύουμε πολύ καλά και συνεχίζουμε με το εβαπορέ και την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε τις πέννες σε προθερμασμένο φούρνο,στους 170 βαθμούς(κατά προτίμηση στον αέρα),για 30-40 λεπτάκια.
Δεν χρειάζεται νομίζω να ευχηθώ "καλή όρεξη",γιατί...... ποιός μπορεί να αντισταθεί;