Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2009

Μπριζόλες αλά.....Λία;;;;


Δεν έχω δει παρόμοια συνταγή,δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο.....Ήταν μία ιδέα μου,εδώ και αρκετά χρόνια,που πραγματικά άρεσε σε όλη την οικογένεια.
Είναι συνταγή,που την φτιάχνω αρκετά συχνά,γιατί οι θυγατέρες μου,την απαιτούν εδώ...και τώρα......
ΥΛΙΚΑ
4-5 μπριζόλες χοιρινές
6-7 κρεμμύδια ξερά
1 ποτήρι κρασιού,κρασάκι
3-4 κουταλιές της σούπας,μέλι
Ρίγανη
Πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο,για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετούλες ψιλοχοντρούτσικες.
Πλένουμε επίσης πολύ καλά τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε σε φαρδύ και χαμηλό σκεύος (τηγάνι με καπάκι και λίγο βαθύ κατά προτίμηση),με νεράκι,ίσα να τις σκεπάζει και τις βράζουμε ,σε χαμηλή φωτιά.'Οσο βράζουν,προσθέτουμε το ελαιόλαδο,τη ρίγανη και το αλάτι.Περιμένουμε,μέχρι να σωθεί το νεράκι και τις σωτάρουμε,στο λαδάκι που έμεινε,μέχρι να ροδίσουν.Τις βγάζουμε σε πιατέλλα και ρίχνουμε στο ίδιο λαδάκι,τα κρεμμύδια.Δυναμώνουμε τη φωτιά και τα γυρνάμε αρκετές φορές,μέχρι να ξανθίνουν.Βάζουμε το καπάκι και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτάκια,να μαλακώσουν και προσθέτουμε μετά,το μέλι,τις μπριζόλες,το πιπέρι και το κρασάκι.Μόλις σωθεί το κρασάκι,το φαγητό,είναι....πανέτοιμο!
Το συνοδεύω πάντα,με πουρέ πατάτας, η' πιλαφάκι.....