Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009

Πικάντικο...κοτόπουλο


Τη συνταγούλα,δεν θα το πιστέψετε,μου την έμαθε ένα καταπληκτικό παιδί,ένας φοιτητής 24 χρόνων τότε.......ο Κωστής από την Κω.Σπούδαζε στη Γερμανία με τον ανηψιό μου,όταν αποφάσισε να έρθει Θεσσαλονίκη να συνεχίσει τις σπουδές του και με παρακάλεσε να τον φιλοξενήσω για λίγες μέρες,μέχρι να βρει δικό του σπίτι.
Μία λοιπόν μέρα,προφανώς επειδή αισθάνθηκε υποχρεωμένος από τη δική μου περιποίηση,θέλησε να μαγειρέψει εκείνος.Αγόρασε τα απαραίτητα υλικά,μου ζήτησε τα σκεύη και τα μπαχαρικά που θα χρησιμοποιούσε και βάζοντας την πετσέτα της κουζίνας στην κολότσεπή του,ξεκίνησε....τη θεαματική του μαγειρική!
Μου θύμισε μεγάλο και τρανό.....σεφ!!!!
ΥΛΙΚΑ
2 στήθη από κοτόπουλο
5-6 πιπεριές,πρασινες,κόκκινες,κίτρινες και πορτοκαλί (εγώ είχα,μόνο πράσινες και κόκκινες)
1/2 κιλό,μανιτάρια,εκείνος χρησιμοποίησε κονσέρβα
2 σκελίδες σκόρδο

1 1/2 κονγκασέ (εγώ έβαλα φρέσκιες ντοματούλες)
1 ποτηράκι κρασιού,κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι,αρκετό κατά προτίμηση....
κάρυ
κουκουρμά
κύμινο (λίγο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μικρούς κύβους,το κοτόπουλο και τις πιπεριές,σε λεπτές φετούλες.Σε βαθύ τηγάνι,κατά προτίμηση....γουόκ,σοτάρουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο,μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.Στη συνέχεια,προσθέτουμε τις πιπεριές,να μαραθούν.Κατόπιν τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από το μέλι και το κρασάκι.Αφήνουμε το φαγάκι να βράσει,μέχρι να δέσει η σάλτσα του,ίσως και να πιάσει ελαφρά η ντομάτα....Προσθέτουμε το κρασάκι και το μέλι και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις,μέχρι να σωθεί το κρασί.

Το συνοδεύουμε.....με ρυζάκι μπασμάτι και μετά γλείφουμε....τα δαχτυλάκια μας!!!


Κωστή μου....την αγάπη μου!!
Η συνταγούλα σου,καταπληκτική!!!